Systeemeisen voor de toolkitsoftware

HertzWin draait onder Windows of onder Linux.

Windows

HertzWin & FlexBeam

De software draait onder Windows en onder Linux via Wine. MacOS is niet ondersteund. Benodigde schijfruimte is ~2 á 3 MB.
Normaal gesproken draait de software op elke Windows computer. Als de HertzWin en/of FlexBeam niet goed draait, ontbreekt het waarschijnlijk aan een of meer VB6 runtime bestanden. Als deze niet op uw PC aanwezig zijn, kunt u ze downloaden en installeren. Jammer genoeg zijn ze niet meer beschikbaar op de Microsoft-website, maar er zijn algemene downloadsites waar je ze kan vinden. Enkele voorbeelden zijn: Download.cnet.com en MajorGeeks.com. Je kan ze ook downloaden van vinksda.com.

Opmerking: als HertzWin en/of FlexBeam draait onder Windows 10 op een hoge resolutie (hoge DPI) dan kunnen de fonts er onscherp uitzien. Zie dit artikel om het eenvoudig op te lossen.

FlexHinge

De nieuwste release van FlexHinge (2.0 en later) draait onder Windows 8.1 – 11. Benodigde schijfruimte is ~55 MB.

FlexHinge maakt gebruik van de MS Visual C++ Windows Runtime Redistributable bestanden en die zijn bijgesloten in het downloadbestand. Installatie van de ‘redistributable’ bestanden is tijdens installatie optioneel. In het geval deze al aanwezig zijn op de computer kun je deze stap overslaan. FlexHinge draait niet zonder deze ‘redistributable’ bestanden.

 

Linux

Voor HertzWin en/of FlexBeam onder Linux volg je deze instructies.

De nieuwste release van FlexHinge (2.0 en later) is getest onder Linux Mint-21.3, Ubuntu 24.04Debian 12.5 en openSUSE Tumbleweed, maar draait ook onder:

  • Linux Mint 16 of later;
  • CentOS 7.0 of later;
  • Ubuntu 14.04 LTS of later;
  • Debian 6.0 of later;
  • OpenSUSE 11.3 of later;
  • Fedora 13 Desktop of later.

 

Apple OS

HertzWin draait niet onder Apple OS tenzij via Crossover van Codeweavers.